Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: O (kršitelj koda)ovoj izdajalici

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno O (kršitelj koda)ovoj izdajalici

Pliz, cure koje ste ju koristile, javite se!

Evo, pocela sam se izdajati njome i zanima me o tom vakuumu sto ona treba stvoriti :?

Naime, pocnem se izdajat, ona uvuce bradavicu i 4-5 puta sve fino ide i odjednom kao da nestane taj vakuum i ona pusti bradavicu i ja izdajam u prazno. Nije da se pomaknem pa pustim zrak unutra, vec se jednostavno nesto dogodi :?
    Jel mozda pokvarena izdajalica :?
    A nova je - iz ducana (a bacila sam racun i vise je ne bih mogla zamijeniti )
    Jesam li ja mozda nesto krivo sklopila :?
    Ili jednostavno to tako ide :?

I jos molim za jednu inofrmaciju - cure koje ste s izdajanjem pocele nakon odredjenog vremena "samo-dojenja":
    Kolko vam je vremena trebalo da izdojite neku postenu kolicinu mlijeka???
    Ja jedva izdojim 10-15 ml :/

lidac2004

Početno

ja sam prvo koristila chiccovu i ne valja nista,sada imam (kršitelj koda)ovu i gotova sam za 20 minuta-super mi je!!
    i meni se zna desiti da vakuum popusti pa onda malo bolje namjestim cicu i opet na posao,i to je to....

tali

Početno (kršitelj koda)

Ja sam imala problema sa dojenjem u smislu da je beba plakala, meni cica prazna i nikak taj čarobni krug zatvoriti. Onda sam iza svakog podoja pomalo izdajala do iznemoglosti kako bi navukla još mlijeka: izdajalica mi je super i bez broblema ali nisam koristila onu gumu kaj dođe na cicu jer mi je smetala, stalno mi je par kapi mlijeka zavuklo se pod tu gumu pa mi je bilo žao mlijeka (svaka kap je bila dragocjena za mog gladušeka). U početku sam imala 5-10 ml iza podoja (to ti je taman da zamažeš cijelu izdajalicu a u flaši niš ne vidiš), onda sam izdajala mlijeko na mlijeko dok nisam skrpala 30,40,50,60,70 ml. To bi onda uvalila bebi navečer prije spavanja da bolje zaspi - moš mislit kak je spavala bolje, ali bar nije natezala moju praznu cicu. Mislim da smo se patile dobrih 6 tjedana, onda sam trebala izdajalicu sve rijeđe i rijeđe, a danas, sa 4.5 mj. više mi i ne treba osim ak negdje odem pa ostavim mlijeko da MM da na flašu (inače ne voli piti iz flaše, ali glad je glad). Ja sam bila spremna 5 puta odustati ali svaki dan sam mislila još malo, pa josš samo ejdan dan, pa još jedan i uspjela sam: Blago mamama koje od početka imaju dosta mlijeka i nebolne bradavice!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probaj smočiti tu gumu koja dođe na cicu pa će ti se stvoriti bolji vakum.

tali

Početno

Zaboravila sam reći da sad kad izdajam kad odem negdje ne navučem jako puno mlijeka, 40 ml možda, ali onda izdojim oba dvije cice pa skrpam 60-80 ml, i to mi drži za 3 sata koliko sam najdulje odvojena. Mozda si slučajno onaj mali bijeli pipac u izdajalici pogresno okrenula :? To se meni jednom dogodilo, onda izdaja ali ne hvata vakum, inače bi ti vakum trebal funkcionirati, samo bolje cicu namjestiš, kak je rekla Lidac. A treba mi za izdajanje do pola sata.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ja sam muku mučila sa izdajalicom(samo sam (kršitelj koda)ovu probala) pa na kraju odustala i izdajam se ručno i super ide!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mima, ovo ti je dobra ideja

A Tali, kako ti okrenes taj bijeli pipac - tako da su oni pipci prema gore ili prema dole?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

par puta sam se probala izdajati no nije baš išlo, ali nije nti nešto posebno trebalo . što se tiće vakuma u izdajalici skužila sam da je potrebno dobro namjestiti onu gumu koja ide na cicu. ona mora dobro stajati na plastici, a rubovi te gume moraju ići preko ruba plastike duž cijele površine. tijekom izdajanja to se zna pomaknuti pa treba popraviti .
    ako si skužila što sam htjela reći super 8). ako ne budem probala ponovno

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Skuzila sam, Inesica - pazila sam da silikon bude navucen preko ruba plastike, ali ne i tijekom izdajanja, pa je lako moguce da se pomako

lidac2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Mima, ovo ti je dobra ideja

A Tali, kako ti okrenes taj bijeli pipac - tako da su oni pipci prema gore ili prema dole?
    prema gore

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    Citiraj Mony prvotno napisa
    prema gore

Da, onda sam dobor okrenula

Nesto ne radim dobro - moram skuziti sta :/

Početno

netko je pitao koliko je vremena prošlo nakon samo dojenja do faze pune bocice izdojenog? ja sam to rijesila od prvi put, jer je kod mene bio dosta jaki let down pa je to nakon sto se stvorio vakum samo curilo ko blesavo...
    ali moram priznat da sam je malo koristila, radije sam bebu držala na siki 24 sata na dan
    možda si samo previše napeta zbog izdajanja u smisu: hoću li sad izdojit dovoljno, zašto neće???....
    opusti se i probaj
    ima još jedan trik:
    kad ti beba sisa, ti na drugu stranu stavi izdajalicu pa ćes sigurno više izdojiti jer kad mlijeko krene, krene na obje strane podjednakom jačinom(let down)...malo je nezgodno dok se ne uvježbaš ali nije neizvedivo....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moraš stalno imati jedan lagani pritisak cijele one rozete na cicu i to ravnomjerno, da negdje ne zjevne. Najbolje ju je malo nagurati unutra (sad to zvuči božesačuvaj) ali onako primiš kao kad daješ djetetu, ili se malo nagni prema naprijed da se izvuku i pazi da ti je bradavica na sredini.
    I paralelno izdajanje stvarno super funkcionira, ali dok beba ne skuži... onda više niti doji, niti ti možeš izdajati.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je isto bolje samo dojenje i beba stalno na ciki, no moram poceti stvarati zalihe kad se vratim na posao, pa mi je izdajalica nuzna.

A, probala sam izdajati dok dojim jer tada i imam najjaci let down, pa iovako curi i s druge sike na kojoj ne dojim, no maleni se sada okrece za svakim zvukom, a kad mu stavim izdajalicu tako blizu, onda mu definitivno nije primarno jesti

Citiraj daphne prvotno napisa
    možda si samo previše napeta zbog izdajanja u smisu: hoću li sad izdojit dovoljno, zašto neće???....
    opusti se i probaj
    A mozda je i tomu problem :/

Al, ipak, jel moze biti da nesto nije u redu s izdajalicom?

tali

Početno

Ne znam, uvijek moze biti da nesto nije u redu sa izdajalicom. Ak mislis da jednstavno ne ide, bilo bi dobro nekog tko je koristio izdajalicu da bude kraj tebe kad izdajaš pa da ti kaže. Ovako preko dopisivanja nemre se točno zaključiti. Teoretski bi trebao vakum povući i odma mlijeko naići. Ono, osjetiš taj pritisak i da je OK. Ak ne osječaš da je OK, možda zbilja negdje nekaj ne štima. A kaj se uskoro vračaš na posao da ti je zaliha nužna? I znaš kaj: cike su ti naštimane na bebu(barem moje su) i imaju taman onoliko koliko ona treba. Ak očeš navući više, trebat će ti proći više dana sa izdajanjem nakon bebine klope da ti cice počnu proizvoditi više mlijeka. Tak je kod mene barem.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znate sta cure - ova izdajalica definitivno ne valja!!!

A ne znam u cemu je stvar!?

Sada nece uopce napraviti vakuum, a ne samo da ga tu i tamo propusta!

Sta moze biti krivo s izdajalicom? Sve sam dobro namjestila :/
    A dobro znam teoretski kako to treba izgledat :/
    Cak sam i vidla curi u rodilistu je muz kupio izdajalicu i odmah joj je povukla siku. Meni nece
    A nemam nekog ko je koristio izdajalicu i ne mogu se konzultirat

Uopce ne znam sta da mislim :/

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mony ne nerviraj se, valja ti izdajalica ali treba malo da se ulovi grif. ja ponekad i dan danas znam tresnut njom o stol od nervoze. sta je cika punija kao da losije izdaja. zapravo bi fakat trebalo cicu malo uvuc unutra i drugom rukom pridrzavat priljubljen onaj cjevasti dio da ne zijeva. isto tako moze bit da ti se silikonski dio po rubovima odvoji. ako ti se dogadja mozes ga i maknut on je tu kao za masazu. i pomaze ako se nagnes malo napred.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je tako loše radila tj. nije stvarala vakum jedino kad je bila loše složena :/ Provjeri to još koji put

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Provjeri da li ti je ona bijela ručkica dobro sjela na nosač - ako nije ne povlači onu membranu kako treba pa se ne stvara vakuum.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad sam je ja tek dobila također nije stvarala vakum; sasatavljala je i rastavljala 100x dok nisam promijenila onaj silikonski krug (u izdajalici) koji sam dobila kao rezervni. Ni dan danas ne znam u čemu je bila fora, ali nakon toga je profunkcionirala.
    Sada mi se povremeno (rijetko) dogodi da nemam dovoljan vakum.
    Obično se radi o:
    1. silikon koji ide na bradavicu nije dovoljno vlažan pa ne prianja kao što je Mima rekla ili
    2. bočica nije dobro zašarafljena.
    A kada je postavljam na dojku to radim s pritisnutom bijelom ručicom jer je tada podtlak jači.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    dok nisam promijenila onaj silikonski krug (u izdajalici) koji sam dobila kao rezervni. .
    e da, isto tako i ja!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •